REGLEMENTARI LEGALE privind  returnarea produselor

1. Definitia consumatorului

In conformitate cu OG 34/2014, un consumator este orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin urmare,clientii persoane juridice nu beneficiaza de dreptul de returnare a produselor achizitionate.

2. Suportarea cheltuielilor de transport

Returul produselor se poate efectua gratuit, in cazul in care acestea nu corespund comenzii lansate de client sau prezinta defecte de fabricatie. Costul transportului pentru retururile produselor ce sunt refuzate din motive independente de vanzator, va fi suportat de care client.

 Termenul de returnare a contravalorii produselor returnate este de maxim 30 de zile  calendaristice de la primirea produselor.

3. Termenul de plata a contravalorii comenzii returnate

SC Mod-Elle Company SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 10 de zile de la data primirii produsului/lor returnat/e. Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar comunicat de catre consumator).

4. Starea produsului returnat

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Pentru mai multe detalii accesati sectiunea RETUR PRODUSE din Home Page.

Aceste dispozitii se aplica conform O.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse prin intermediul acestui site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz si ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului.

 

 

Urmariti-ne pe Facebook