1. Compozitia tesaturii sau, din ce fibre este facuta tesatura lenjeriei: 100% naturale, amestecnaturale cu sintetice sau 100% sintetice.Pentru somn sanatos si un confort ridicat cea mai indicata este tesatura din fibre naturale:bumbac, bambus, in, viscose.

2. Finisarea tesaturii (aspectul suprafetei) poate fi satinat, aspect de panza, pufos si calduros, Flanelpentru toamna iarna, creponat /nu necesita calcare.

3. Daca optezi pentru lenjerii colorate sau imprimate trebuie sa alegi o lenjerie imprimata cu coloranti antialergici, ecologici, netoxici, care sunt fixati corect pe tesatura si nu exista pericolul de ase dizolva in procesul de spalare, a se transfera pe piele sau pe haine la frecarea corpului de cearceafin timpul somnului, sa fie fina, moale si confortabila;

4. Daca doresti sa scapi de operatiunea de calcare a lenjeriei poti opta pentru o tesatura creponatacare nu se calca si este foarte practica.

5. Inainte de a alege o lenjerie de pat trebuie sa masori salteaua(LxlxH), pilota si pernele pe care le aiin dotare pentru a nu avea surpriza cumpararii unor piese de lenjerie prea mici sau prea mari.

6. Sistemul de inchidere al huselor de pilota si de perna poate fi de mai multe feluri: nasturi, fermoar,flap alegerea acestuia trebuie sa tina cont de faptul ca nu este indicata folosirea nasturilor sifermoarelor la lenjeriile pentru copiii pana la varsta de 3 ani care pot rupe si inghiti nasturi,etc.

7. La alegerea culorilor/imprimeurilor lenjeriei trebuie sa tii cont de suprafata si inaltimeadormitorului, de gradul de ocupare a acestuia cu mobila si alte obiecte de decor…

8. Intr-un un dormitor aglomerat sunt indicate lenjerii monocrome sau cu desene minimaliste caresa nu incarce mai mult decorul.

9. Intr-un dormitor cu pereti colorati intens este indicata o lenjerie cu desen aerisit in culorideschise, asortate culorilor existente in camera.

10. Intr-un dormitor cu pereti albi sau foarte deschisi se pot folosi lenjerii intens colorate pentru aobtine o pata de culoare si a inviora camera.